O žltej narodeninovej oslave

Mám pocit, že čím ďalej tým častejšie sa zúčastňujem podivných akcii. Samozrejme to opäť súvisí s japonským zábavným priemyslom a dokonca sa občas prichytím pri myšlienke: “Aspoň budem mať o čom písať!“.

Pred niekoľkými týždňami som bola na tradičnom festivale, ktorý bol sústredený okolo jednej konkrétnej svätyne. Ľudí tam bolo neúrekom, a trvalo nám dlho, kým sme sa s kamarátkou konečne dostali do centra diania so stánkami s občerstvením. Rozhodnutá kúpiť si niečo sladké mi do oka padol stánok s malými sladkými guľôčkami. A prečo by aj nie, bol totiž zvnútra pooblepovaný plagátmi a fotkami populárnej dievčenskej idol skupiny Momoiro Clover Z, ktorú mám mimochodom celkom rada. Autentickú atmosféru dotvárala hudba z mobilu a dvaja postarší vysmiati týpci.

Nebola by som to ja, ak by som sa nepustila do konverzácie o idoloch. Ako náhle som prehlásila, že mám Momoclo (skrátený zaužívaný názov skupiny) rada, dostala som dvakrát toľko guľôčok do vrecúška z 300 jenov na rovných  100. Tomu sa hovorí skvelá kúpa a šarm slovenskej fanynky. Na záver mi ešte pustili obľúbený song a spokojná som sa vypravila do davu. No po chvíli za nami jeden z nich dobehol a vraví mi: “O niekoľko týždňov bude mať Shiorin,  možno vieš, tá žltá členka z Momoclo, narodeniny. No a robíme také narodeninové stretnutie s ďalšími jej fanúšikmi, nechceš sa pridať?“

O týchto akciách som už čo to čítala. Skupinka fanúšikov sa stretne a oslavuje narodeniny obľúbenej členky. Všetci sú oblečení v jej farbe a dokonca objednajú aj tortu. Vždy som si hovorila, aké je to podivné a naozaj ma to nelákalo. No týpek mi ukázal fotku z predošlej oslavy a bolo tam i kopec dievčat, ktoré vyzerali vcelku normálne. A keďže som si predsavzala skúšať stále nové veci, hlavne také kde sa dajú spoznať noví ľudia, ihneď som pozvanie prijala.

Celá nesvoja som v ten večer na seba navliekla jediné žlté tričko, ktoré vlastním a vybrala sa na stretko s hlavou plnou Momoclo songov, ktorých názvy som si na poslednú chvíľu snažila vryť do pamäti. Skupinu mám síce rada, celé albumy mám v prehrávači cestou do práce, no o členkách neviem skoro nič. Dve hodiny pred akciou som sa konečne naučila ich celé mená a to ich je iba päť.


No ale poďme konečne k veci.  Po vstupe do reštaurácie ma vítala bábika Shiorin posadená na polici vedľa vstupu do menšieho vyhradeného priestoru pre našu akciu. Okamžite sa mi naskytol pohľad na niekoľko žltotričákov sediacich pri stole, ktorý sa nervózne medzi sebou zľahka bavili. Bolo jasné, že mnohí sa rozprávajú prvýkrát. Boli medzi nimi zväčša starší páni, no i mladé dievčatá. Postupne sa nás nahromadilo cez 20 a akcia mohla začať. Sedeli sme cez 4 stoly a postupne sa po porade predstavovali. Odkedy sme fanúšikmi, obľúbená členka a pieseň. Hoci to bola oslava narodenín pre Shiorin, našli sa tam aj fanúšikovia červenej, či zelenej. Ja som sa samozrejme priznala, že obľúbenkyňu zatiaľ nemám. A potom sme vlastne už iba kecali o všetkom možnom. Bolo tam aj kopec fanúšikov iných idol skupín a tak som sa aspoň necítila úplne odveci. Po čase sme si povymieňali miesta, aby sme prehodili reč aj s inými ľuďmi a vrcholom večera bola tombola, ktorú pripravil jeden fanúšik z vlastnej zbierky. Hrali sme kameň papier nožnice a div sa svet, vyhrala som plagát.
Ževraj Z(et) póza

Ako dekoráciu sme tam mali ďalšie Shiorin bábiky, navlečené v rôznych kostýmoch či už z PVčiek alebo koncertov. Boli to výrobky jedného z fanúšikov. Nesmeli chýbať svietiace tyčinky a veľký žltý uterák. Dievčina čo sedela pri mojom stole sa bola dokonca prezliecť do cosplaya.


Celkom vtipný bol aj pán, ktorý rozprával o tom, ako sa istú dobu hanbil pred manželkou a dcérou spomenúť svoju novú záľubu. No nakoniec to už nevydržal a všetko vyklopil. Dcéra nadšená, manželka tiež podporuje, zvláštna to krajina, naozaj. Ale tak to vlastne má byť, no nie?


Jediné čo ma zamrzelo bolo niekoľko chodov bez záverečnej torty. Nuž, budem asi musieť ísť na podobnú oslavu zas. Naozaj som sa prekvapivo zabavila a pomaly ale isto zo mňa upadajú tie predsudky voči postarším fanúšikom dievčenských idol skupín. Hoci mi je jasné, že nie všetci sú tak milí a  štedrí . Možno mám zase len to moje šťastie.


Sewitches

Komentáre

  1. Wow to výpada srandovne.Raz by som chcel isť do Japonska na moje narodeniny.Raz tam pojdem znova.Bol som tam mynulý August.Výborne to tam bolo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite treba zase prísť, hlavne v inom ročnom období. Japonsko vždy ponúka iný zážitok :)

      Odstrániť
  2. Super příběh a zážitek. Taky bych měla předsudky vůči postarším fanouškům idol skupin.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To teda, veď kto by nemal. Keď sa dostanem hlbšie do tej komunity, musím vyspovedať pár takých pánov :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára