O HSJ a hydinárni


Už je polka apríla a ja som sa konečne dokopala k prvému blogu tohto roka. Mala som jeden rozpísaný v januári, no potom sa toho veľa nakopilo v práci a ja som stratila všetok čas a chuť.

Ale nechcem dnes písať negatívny blog. Dnes by som sa rada povenovala konceptu, alebo skôr modelu našej firmy. Častokrát sa sťažujem na kopec vecí, no to je skôr všeobecne japonskou spoločnosťou a ako veci fungujú. Firma ako taká je veľmi zaujímavá a rada rozprávam o tom, ako sa lýši od ostatných japonských firiem a naším cieľom je vlastne tieto zastaralé japonské firmy zmeniť, posunúť na medzinárodnú sféru.

Tento blog som sa rozhodla napísať aj preto, že sme mali nedávno firemný tréning, ktorý sa zaoberal  naším hlavným konceptom, ktorý by bola škoda nepredstaviť, pretože som práve tam zistila, že môj život ako taký práve tento koncept odráža.

Predstavte si, že sedíte v krúžku svojich kolegov na čele s riaditeľom a všetci na vás hľadia nechápavým pohľadom keď z vašich úst vychádza váš životný príbeh = Pracovala som v hydinárni v Nemecku aby som mohla ísť do Japonska na ....riaditeľ: „Morning Musume?“, ja: „Nie, Hey! Say! JUMP.“

No ale poporiadku.  Koncept sa volá Personal Globalization a hovorí o tom, že v dnešnom svete nám už nestačí iba angličtina na to, aby sme sa mohli považovať za globálne osoby, no je potreba privlastniť si 5 základných zručností na to, aby sme mohli pôsobiť a uplatniť sa medzinárodne.

Jadro tvorí Visionary Thinking a Selfempowerment.
Znie to zložito no jednoducho povedané, Visionary Thinking je schopnosť vytvoriť si ciele, predstaviť si sny, no nezostať pri prázdnych slovách, ale „zostaviť“ plán, ako sa k cieľu reálne dopracovať. Selfempowerment je zase schopnosť, ktorá nás počas tej cesty doprevádza, keď narážame na prekážky. Sila opäť sa postaviť na nohy, nevzdať to a hoc sa i „doplaziť“ do cieľa. A tu sa opäť vrátim k môjmu príbehu a tej trápnej situácii, keď na mňa v krúžku všetci čumeli.

Počas firemného tréningu sme mali skúsiť dať osobný príklad ako vysvetliť tieto dva pojmy v podaní My story. A tak som spustila:
„Po skončení strednej školy som mala sen navštíviť Japonsko a to hlavne z dôvodu vidieť moju vtedy najobľúbenejšiu skupinu Hey! Say! JUMP. Na Slovensku sú nízke platy a bolo veľmi ťažké zarobiť si na letenky a ostatné výdaje, a tak som sa rozhodla ísť brigádovať na celé leto do Nemecka. Do hydinárne. Bolo to náročné, šifty priam nekonečné, no v tej dobre zrovna vyšiel prvý album od HSJ a ja som každý deň počúvala song Dreams Come True, ktorý ma doprevádzal pri hádzaní salámy na budúci Gordon Blue na páse. V deň výplaty som mala v rukách letenku a je to doteraz pre mňa nezabudnuteľný pocit.“

Riaditeľ sa pousmial a vraví:“Šimona-san, ďakujem ti za tento ukážkový príklad Vision= sna ísť do Japonska na Hey!Say!JUMP, Thinking= plánu brigády v Nemecku a Selfempowerment= vízie splnenie sna v podaní Dreams Come True songu v ťažkých chvíľach. Ty si spojila Hey!Say!JUMP a hydináreň. To je neuveriteľné.“
A tak vznikol nový vtip na moju osobu, ale to už je o inom.

Výhľad z riaditeľovho beach housu, kde sa konal náš firemný tréning

Vtedy som si uvedomila, že takto fungujem vlastne stále a preto som tam, kde som. Či už keď som sa nedostala na Japanistiku, ale aj napriek tomu som našla cestu na pobyt v Japonsku na univerzite, alebo hľadanie práce a získanie víz. Bolo zaujímavé zistiť, že toto sú veci, ktoré sa očakávajú od globálnej osoby, lebo bez toho sa predsa z miesta nepohne.

Zvyšné 3 zručnosti sú Diversity, Communication a Global English, ktoré iba v krátkosti predstavím.
Diversity je schopnosť fungovať s ľuďmi či už inej kultúry, inej generácie, iného zamerania a navzájom z toho ťažiť napríklad v podaní inovácií. Pod Communication radíme skôr odbornú stránku ako je schopnosť odprezentovať ideu, jednanie na báze win-win, všekultúrna komunikácia a mnoho ďalších. U Global English nie je dôležitá správnosť gramatiky, či výslovnosti, ale schopnosť porozumieť a byť porozumený aj keď sme navzájom nerodenými anglicky hovoriacimi osobami.
Podľa nášho modelu, osoba, ktorá pokorila týchto 5 zručností je osoba globálna, úspešná a na pozícii viesť ostatných. Osobne sa tak určite necítim, ale nájsť sa v tom viem.

Tento model síce predstavujeme veľkým japonským korporátom, ktoré sú zastavené v čase a (japonskom) priestore, no osobne mi to naozaj príde ako way of life a niečo s čím sa viem stotožniť. A hoci chcem stále zmeniť prácu, lebo mám ďalšie sny a ciele, za ktorými treba ísť, no dokážem konečne bez okolkov povedať: „A čo tak pracovať u nás?“

Možno sa raz rozpíšem aj o 4 črtách, ktoré by mal každý náš pracovník v sebe mať: Collaborator, Innovator, Pathfinder a Specialist. Je to totiž ďalší zaujímavý model, ktorý si riaditeľ vymyslel (aby bolo neskutočne ťažké nabrať nových ľudí).

PS: Hej a stále nechápem, ako sa random človek ako ja, ktorý od svojich 7 do 24 rokov iba kreslil dostal na miesto, kde sa na dennej báza používa mozog :D

Sewitches

Výhľad z firmy


Komentáre